Δίαιτες

 

Θερμίδες

Διαφημήσεις

Δίαιτα των 1600 θερμίδων

Στην πράξη

Εαν δεν γνωρίζετε πόσες θερμίδες καταναλώνετε τώρα με τη διατροφή σας, μπορείτε να συμβουλευτείτε τον θερμιδομετρητή μας. Μπορεί να βρείτε οτι καταναλώνετε ήδη μόνο 1600 θερμίδες, ή οτι με λίγες αλλαγές στην διατροφή σας μπορείτε εύκολα να την προσαρμόσετε σε μια δίαιτα χαμηλών θερμίδων.

Το κλειδί για να μάθετε πόσο τρώτε κάθε μέρα είναι να κρατάτε ένα ημερολόγιο διατροφής, σημειώνοντας ό,τι τρώτε και τις αντιστοιχές ποσότητες. Αν το κάνετε αυτό για μια εβδομάδα, χρησιμοποιώντας και τον θερμιδομετρητή μας, θα μπορέσετε να υπολογίσετε με μεγάλη ακρίβεια τις θερμίδες που καταναλώνετε.

Η δίαιτα των 1600 θερμίδων είναι πολύ καλή για τους περισσότερους ανθρώπους. Η επιλογή των σωστών υδατανθράκων θα σας ικανοποιήσει την πείνα, ακόμα και αν πρέπει να τρώτε πολύ λιγότερο απ'ότι είχατε συνηθίσει στο παρελθόν.


Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να καταλήξετε στις 1600 θερμίδες, αλλά ένα δείγμα των τροφών που μπορεί να περιλλαμβάνει η δίαιτά σας αποτελείται από τa παρακάτω:

Αυγά, γιαούρτι και δημητριακά για πρωινό, μαζί με φρούτα ή φρουτοχυμό. Άπαχο κρέας για μεσημεριανό, όπως σάντουιτς γαλοπούλας με ψωμί ολικής άλεσης, ψάρι ή σαλάτα με φασόλια και τυρί, και αρκετά λαχανικά. Ψάρι ή άπαχο κρέας για δείπνο, ή σούπα και λαχανικά ή ακατέργαστο ρύζι. Τυρί, ξηρούς καρπούς, φρούτα και φυστικοβούτυρο ή snack bar με χαμηλούς υδατάνθρακες.

Σκοπός δεν είναι να ελαχιστοποιήσετε τους υδατάνθρακες που καραναλώνετε, αλλά να καταναλώνετε καλύτερης ποιότητας υδατάνθρακες.Τα δημητριακά για πρωινό θα σας προσφέρουν περισσότερη ενέργεια και λιγότερες θερμίδες από ένα ντόνατ. Άλλωστε τα δημητριακά είναι πιο θρεπτικά ειδικά αν προσθέσετε φρούτα ή πιείτε χυμό παράλληλα.

Οι υδατάνθρακες που περιλαμβάνονται στη διατροφή σας θα πρέπει να είναι όσο λιγότερο επεξεργασμένοι γίνεται. Προσπαθείστε να μην τρώτε καθόλου "λευκές τροφές" όπως λευκό ψωμί, λευκό ρύζι, ζυμαρικά και οτιδήποτε φτιάχνεται με αυτά τα προϊόντα. Στην αρχή θα σας φαίνεται πως σχεδόν όλα όσα συνηθίζατε να τρώτε, αλλά αργότερα θα διαπιστώσετε πως υπάρχουν πολλά υποκατάστατα ολικής αλέσεως των αγαπημένων σας φαγητών, τα οποία είναι μάλιστα πολύ γευστικά.

Αλλάζοντας τη δίαιτα σας έτσι ώστε να περιλαμβάνει πιο "σωστούς" υδατάνθρακες, δε σημαίνει οτι μπορείται να τρώτε, για παράδειγμα, όσα κράκερς ολικής αλέσεως θέλετε. Θυμηθείτε οτι θα πρέπει παράλληλα να μειώσετε τις θερμίδες και τις ποσότητες των "σωστών" υδατανθράκων, για να διατηρήσετε το επίπεδο σακχάρου σας χαμηλό και το βάρος σας θα μειωθεί. Αυτές οι δυο αλλαγές θα κάνουν τη διατροφή σας πιο υγιεινή και ελαφριά, ενώ θα είστε χαρούμενοι για τα φαγητά που θα τρώτε..