Δίαιτες

 

Θερμίδες

Διαφημήσεις

Δίαιτα South Beach

Πώς λειτουργεί;

Η South Beach δίαιτα είναι παρόμοια με τη δίαιτα Atkins στο ότι δίνει έμφαση σε πρωτεΐνες αντι για τους υδατάνθρακες. Η θεωρία πίσω από την περικοπή των υδατάνθράκων και της υψηλότερης κατανάλωσης πρωτεΐνης είναι ότι το σώμα θα αρχίσει να παράγει λιγότερη ινσουλίνη, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στο χάσιμο κιλών. Αποτελείται από τρεις φάσεις, κατά τις οποίες σταδιακά προστίθονται όλο και περισσότεροι υδατάνθρακες. Ο στόχος της πρώτης φάσης είναι να εξαλειφθεί η λαχτάρα για όλα τα είδη των υδατανθράκων, συμπεριλαμβανομένων των φρούτων. Μετά τη διάρκεια των δύο εβδομάδων η πρώτη φάση έχει ολοκληρωθεί, η λαχτάρα θα πρέπει να έχει αποβληθεί. Με την κατάργηση των διακυμάνσεων του σακχάρου στο αίμα που συνοδεύουν οι υδατάνθρακες, η Νότια Beach δίαιτα έχει ως στόχο να καταστήσει ευκολότερη τη δίαιτα. Στη συνέχεια, καθώς οι «καλοί» υδατάνθρακες προστίθονται πάλι στη δίαιτα, είναι είναι λιγότερο πιθανό να χάθεί ο έλεγχος και να αρχίσουν υπερβολές στη διατροφή. Οι τύποι των υδατανθράκων, επιτρέπονται για την South Beach δίαιτα είναι αυτές που έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.


Σε τι διαφέρει από την δίαιτα Atkin's;

Η South Beach δίαιτα δίνει πολύ μεγαλύτερη έμφαση στην κατανάλωση λίπους που είναι καλό για το σώμα, όπως το ελαιόλαδο. Τα λίπη αυτά έχει αποδειχθεί ότι αυξάνουν τα επίπεδα της «καλής» χοληστερόλης. Η δίαιτα δεν ενθαρρύνει την υπερβολική κατανάλωση των κορεσμένων λιπών, όπως αυτά που βρίσκονται στο μπέικον, τα τυριά και το βούτυρο. Επίσης, επιτρέπει μεγαλύτερη κατανάλωση λαχανικών, κυρίως αυτών που έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.

Είναι αυστηρή;

Αρκετά. Παρά το γεγονός ότι επιτρέπει μεγαλύτερη κατανάλωση λίπους από μερικές δίαιτες, οι ποσότητες είναι περιορισμένες. Θα τρώτε αρκετές σαλάτες, και θα πρέπει να μετράτε αυστηρά την καθημερινή σας κατανάλωση αμυγδάλων. Στην πραγματικότητα, αν δεν απολαμβάνετε να τρώτε ανάμεικτα χόρτα με ελαφριά σάλτσα βινεγκρέτ, η South Beach δίαιτα μπορεί να είναι κάπως δύσκολη για σας. Δεν υπάρχει πολύ μεγάλο περιθώριο ευελιξίας, γεγονός που μπορεί να δημιουργήσει προβληματα αν είστε αθστηρά χορτοφάγος. Η δίαιτα απαιτεί αρκετή πρωτεΐνη, η οποία περιλαμβάνεται στο στήθος κοτόπουλο, τα αυγά και τα γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά. Η κατανάλωση ψωμιού αποαγορεύεται σχεδόν αυστηρά.

Πόση απώλεια βάρους μπορεί να περιμένω;

Η δίαιτα στοχεύει στην απώλεια έως και 3 κιλών στις δύο πρώτες εβδομάδες. Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι μεγάλο μέρος αυτής της απώλειας βάρους, είναι πιθανόν να οφείλεται σε απώλεια νερού και πιθανότατα να μην διαρκέσει αν διακοπεί. Μετά την αρχική φάση της διατροφής, η απώλεια βάρους αναμένεται να επιβραδυνθεί και να καταλήξει σε μισό με ένα κιλό ανά εβδομάδα. Η South Beach δίαιτα ενθαρρύνει την άσκηση εκτός της σωστής διατροφής. Συνολικά, αν σας αρέσει να τρώτε κρέας και σαλάτες και πιστεύω ότι μπορείτε να τρώτε ό, τι είναι επιτρέπονται με μέτρο, αυτό μπορεί να είναι η δίαιτα για σας.

Συνέχεια